Анатомия на зъба
       Стойност на естествения зъб
       Пътеводител на зъбната болка
      
 
 
 

Вашият естествен зъб

Нищо не е по-добро от естествения зъб

Запазването на естествения зъб винаги трябва да стои като цел номер едно, когато се нуждаете от стоматологично лечение. Нищо не може наистина да смени вашия естествен зъб, дори и най-напредналите технологии за изработване на мостове и имплантанти, не могат да направят това.

  • Ако вашият зъболекар ви препоръчва екстракция на зъба, попитайте дали е възможно да бъде спасен чрез ендодонтско лечение, известно като кореново лечение. Ендодонтските специалисти познават всички методики, материали и техники с които шансовете за спасяването на зъба , се увеличават многократно.
  • Основата на ендодонтските процедури се изучават от всички зъболекари, но ендодонтистите познават и владеят специални техники, инструменти и оборудване, които вашият зъболекар може и да не притежава.
  • Много често кореновото лечение се извършва от общо практикуващите зъболекари ( лекари по дентална медицина). Когато случаят е по-труден или особен, те могат да ви препоръчат специалист по кореново лечение – ендодонтист. Ендодонтистите са специалисти, които са специализирали в това лечение и много често тяхната практика е ограничена в извършването само на това лечение. Много често те могат да спасят дори изключително увредени зъби.
  • Ако все пак вашият зъб не може да бъде спасен (посъветвайте се със специалист) – вие може да избирате между изработването на мост или поставянето на имплантант (ако това е възможно ). Тези възможности зависят от заобикалящите зъби и структурата на костта.
  • Зъбните имплантанти могат да бъдат сложни за поставяне, скъпи и често изискват няколко посещения и няколко месеца заздравителен период, преди да може да бъде завършена цялата процедура.
  • Направете всичко възможно да запазите своите естествени зъби, преди да вземете решение за екстракция ( изваждане).

Няма нищо по-добро от вашия естествен зъб!

 
Designed by VectorMedia